Jace & Fleur .

Alkmaar boot tour met Picknick!

( Lid van team: Jace & Fleur  )

Alkmaar Historische stad
Als je aan Alkmaar denkt, denk je al snel aan de Historische Kaasmarkt, oude gebouwen en veel monumenten. Ook is dit jaar Alkmaar 450 jaar ontzet! Hoe ging dat allemaal vroeger? Ook toen bestond er honger en armoede, het concept van de voedselbank is al zo oud als de eerste steden. Toen gingen mensen 's winters de deuren rond om eten te vragen, hier komen feestdagen als Sint-Maarten vandaan. Ook de kerk of andere gemeenschappelijke gebouwen begonnen voedsel uit te delen in hongersnood. 

Maar we willen niet te veel interessante feitjes verklappen, daar hebben we een leuke boot tour voor opgezet! Als afsluiter van de tour hebben we een picknick mand gevuld met de hulp van lokale bedrijven! Zo blijven we van lokaal naar lokaal helpen. De prijs voor de tour en picknickmand mag u zelf bepalen, we vragen wel om een minimum bedrag van 15 euro p.p. te kiezen. Het betalen gaat via deze pagina zodat 100% van de opbrengst meteen naar de voedselbank van Alkmaar gaat.

Datum: 2de pinksterdag - 29 mei 2023
Tijd: 12:00 - 14:00
verzamelplaats: De Bergerbrug

 

Aanmelden voor de tour/picknick

Kun je er niet bijzijn, maar vind je het wel een leuke actie? Je mag natuurlijk altijd alsnog doneren!

29/05/2023
14:28

Anoniem

Bekijk alle
  Bekijk alle
16/05/2023 | 14:09

Alkmaar Historische stad

Als je aan Alkmaar denkt, denk je al snel aan de Historische Kaasmarkt, oude gebouwen en veel monumenten. Ook is dit jaar Alkmaar 450 jaar ontzet! Hoe ging dat allemaal vroeger? Ook toen bestond er honger en armoede, het concept van de voedselbank is al zo oud als de eerste steden. Toen gingen mensen 's winters de deuren rond om eten te vragen, hier komen feestdagen als Sint-Maarten vandaan. Ook de kerk of andere gemeenschappelijke gebouwen begonnen voedsel uit te delen in hongersnood.  Maar we willen niet te veel interessante feitjes verklappen, daar hebben we een leuke tour voor opgezet! Als afsluiter van de tour hebben we een picknick mand gevuld met de hulp van lokale bedrijven! Zo blijven we van lokaal naar lokaal helpen. De prijs voor de tour en picknickmand mag u zelf bepalen, we vragen wel om een minimum bedrag van 15 euro p.p. te kiezen. Het betalen gaat via deze pagina zodat 100% van de opbrengst meteen naar de voedselbank van Alkmaar gaat.   Datum: 2de pinksterdag - 29 mei 2023Tijd: 12:00 - 14:00verzamelplaats: De BergerbrugDuur: De wandeling met gids zal niet langer dan 5 km zijn.   Aanmelden voor de tour/picknickKun je er niet bijzijn, maar vind je het wel een leuke actie? Je mag natuurlijk altijd alsnog doneren!

Stichting Voedselbank Alkmaar bestaat sinds maart 2006 (KvK nr. 37124036) en draait volledig op een 65-tal vrijwilligers. Wij leveren steun door wekelijks zo'n 200 voedselpakken te verstrekken aan ruim 800 personen die dit hard nodig hebben. Het verzorgingsgebied waarvoor wij voedselpakketten samenstellen, omvat Groot Alkmaar (incl. Schermer en De Rijp/Graftdijk), Heerhugowaard, Heiloo, Limmen, Bergen, Egmond en Schoorl. Ook namens onze klanten zijn we u zeer dankbaar voor uw initiatief!